Een unieke beleving die gemiddeld 2 tot 3 maanden in jouw huis bloeit

Phaleanopsis. Oftewel ‘De vliegende vlinder’

De vliegende vlinder. Phaleanopsis heeft haar naam te danken aan het Griekse woord ‘phalaina’ wat ‘mot’ betekent. Velen vinden de bloei van deze kleurrijke plant lijken op een vlinder of mot die haar vleugels spreidt. Een prachtige, unieke beleving die gemiddeld 2 tot 3 maanden in jouw huis bloeit. De verzorging van een orchidee begint bij een omgeving van 16 tot 18 graden. Laat deze plant ook nooit geheel in de zon staan.

Een orchidee vertelt aan jou wat de plant nodigt heeft. Gele bladeren staan gelijk aan te veel zon licht waar en tegen donkere bladeren.Uitvallende knoppen staan voor te weinig zon. De wortels vertellen ook hoe het gaat met de plant, zijn de wortels grijs dan heeft de orchidee water nodig.

Verzorgingstips

Let op met volle zon

Deze planten mogen niet in de volle en directe zon staan, omdat het risico op verbranding bestaat. Een lichte plek waar de zon niet direct instraalt is wel goed. Een raam op het noorden of een afscherming van de zon zou prima zijn.

Dompelen 1x per week

Een potplant met de pot in een bak met water geeft aan dat deze plant ervan houdt om voor korte tijd (10 minuten) met de kluit in het water gedompeld te worden. Na het dompelen moet het water uitlekken.

Voeding 1x per maand

Deze plant heeft een matige voedingsbehoefte. Eén keer per maand verzorgen met voedsel met inachtneming van de concentratie die aanbevolen wordt op het product, is voldoende.

Min. 15°C, Max. 25°C

Deze plant voelt zich in de meeste huiskamers thuis.

Niet geschikt voor consumptie

Deze planten zijn niet geschikt voor consumptie door mensen en dieren.