Al generaties lang geven wij onze teeltkennis door van vader op zoon

Een écht familiebedrijf waar altijd een Hazeu aan het roer staat

Hazeu is een echt familiebedrijf en er heeft altijd een Hazeu ‘aan het roer’ gestaan. De huidige directie wordt gevormd door eigenaren Chiel Hazeu en Sjors Hazeu. Ons bedrijf begon ruim een eeuw geleden aan de Schimmelpenninck van der Oyeweg in Pijnacker; de plaats waar we nu nog werken.

Het nieuwe merk van Hazeu Orchids benadrukt kleur en veelzijdigheid. Door het kleurrijke ontwerp en de geweldige verpakking valt deze nieuwe lijn echt op en zal de aandacht van het winkelend publiek trekken.

Een stukje Hazeu geschiedenis

’79

Nieuwe kwekerij

Een nieuwe richting voor het familiebedrijf. De vader en opa van de huidige eigenaars, Sjors en Chiel Hazeu, kopen een nieuwe komkommerkwekerij aan de Nieuwkoopse weg.

’99

Hazeu groeit

Hazeu heeft de eerste uitbreiding! Een nieuwe kwekerij op de Schimmelpenninck van der Oyeweg 57. Hierdoor kan het bedrijf nog meer komkommers kweken.

’99

Uitbreiding naar paprika’s

De kwekerij blijft maar groeien! De familie Hazeu koopt een nieuw pand op de Schimmelpenninck van der Oyeweg 108. Op deze locatie begint hun kwekerij voor paprika’s.

’00

Overstap naar orchideeën

Hazeu heeft veel teeltervaring op gedaan en gaat een nieuwe uitdaging aan! De kwekerij specialiseert zich in de teelt van de Phalaenopsis. Dit doet het bedrijf in het pand aan de Schimmelpenninck van der Oyeweg 93.

’02

Verkoop kwekerij

Hazeu focust zich nu grotendeels op de teelt van de Phalaenopsis. Daarom verkoopt het bedrijf haar kwekerij aan de Schimmelpenninck van der Oyeweg 57.

’05

Aankoop van een nieuw stuk land

Er is meer ruimte nodig! Door de specialisering in de Phalaenopsis is het bedrijf in een stroomversnelling gekomen. In 2005 breidt Hazeu uit met de aankoop van een stuk land aan de Meloenstraat 7.

’06

Volledige focus op de Phalaenopsis

Dit is het jaar van de Phalaenopsis! Hazeu wil de volledige focus op het kweken van de orchideeën. De paprika kwekerij op de Schimmelpenninck van de Oyeweg 108 wordt omgebouwd naar een Phalaenopsis kwekerij.

’07

Grote leverancier worden

Om één van de grootste leveranciers van orchideeën in Nederland te worden, koopt Hazeu een nieuw pand erbij aan de Delfsestraatweg 15a en 15b.

’07

Waterbassin

Aangezien Hazeu met grote hoeveelheden water werkt, is er een plek nodig om al dit water op te slaan. Dit leidt tot de aankoop van een stuk land aan de Overgauwseweg 14 voor een waterbassin.

’08

Vollering

De groei blijft doorgaan! Hazeu neemt het bedrijf Vollering in Pijnacker over ter uitbreiding van het pand aan de Schimmelpenninck van de Oyeweg 93.

’12

Chiel neemt het bedrijf over

Zoon Chiel stapt in de voetsporen van zijn vader en wordt de nieuwe mede-eigenaar van het bedrijf.

’13

De kas

Onder de leiding van zoon Chiel breidt Hazeu nog meer uit! Op het land aan de Meloenstraat wordt er een kas bijgebouwd om nog meer orchideeën te kweken.

’14

Vernieuwing

De kwekerij aan de Schimmelpennick van der Oyeweg is aan vernieuwing toe. Het pand wordt gerenoveerd en vast gebouwd aan het pand op de Meloenstaat.

’18

Sjors komt erbij

Ook zoon Sjors komt de organisatie versterken. Samen met zijn broer Chiel geven zij de dagelijkse leiding over Hazeu.

’18

Hexa pot

Hazeu vindt duurzaamheid in de teelt belangrijk. Zo kwam het bedrijf met een idee voor een innovatieve zeshoekige pot. Hazeu start met het ontwikkelen en testen van de nieuwe ‘Hexa pot’.

’20

Eerste Hexa potten en Caleidos

De eerste orchideeën planten worden geleverd in de Hexa pot. Zo werd er ook leven geblazen in het nieuwe merk ‘Caleidos’.

De hoogste kwaliteit Phalaenopsis voor de beste prijs.

Het team van Hazeu Orchids beschouwt het als haar missie winkelketens in het midden- en topsegment Phalaenopsissen van de hoogste kwaliteit, tegen een scherpe prijs te kunnen leveren in grote volumes, tot 100.000 stuks per week.

Daartoe zijn de eigen kassen van 7 hectare modern en efficiënt ingericht en hebben de medewerkers niet alleen de passie maar ook het vakmanschap om het teeltproces te blijven verbeteren.

Neem contact op